01 Tasarım:Kartvizit tasarımımıza başlamadan önce yapıcağımız tasarımı kafamızda oluşturup,kartvizit tasarımını sadece bir kart parçası olarak düşünmemeli kendimizi o an kartvizit sahibi (satıcı) gibi düşünüp ürününüzü sattırmaya teşvik edecek bir kartvizit tasarımı oluşturmalıyız.
02 Kabul Ettirme:Kartvizitimizin tasarımı ve ahenki öyle hoş olmalıki kartvizit yaptırmak isteyen kişi sizle hiç çalışmak istemese bile sırf o tasarımı beğenip sırf o tasarım için size kartvizit tasarımı yaptırmak istemeli.
03 Renk Uyumu:İnsan bünyesinde her rengin bir anlamı vardır bu konuya daha önceki Tasarımda Renklerin Önemi isimli makalemde yer vermiştim.Kartvizit tasarımımızda kllanacağımız renkler insan iskoljisini olumlu etkileyen renk tonlarından oluşmalı ve şirket profili( tabela olsun broşür olsun) renkleriyle azda lsa uyumlu olmalı.Koyu ve iç karartıcı renklerden kaçınılmalı daha çok açık ve sade renkler kullanılmalı.
04 İçerik Yerleştirme:Tasarlıyacağımız ürün basit bir kartvizitte olsa kartvizit içeriği ne anlatmak istediğinizi tam anlamıyla anlatabilecek şekilde olmalı.görsel öğeler kullanılacaksa şirket profiliyle uygun görseller kullanılmakta.
05 Yazı Tipi:Kartvizitimizde kullanacağmız yazı tipimiz (font) şirket ciddiyetine uyumlu olmalıdır örneğin ciddi bir şirkete değişik şekiller içeren bir yazı tipi kullanmamız pekde hoş olmaz onun yerine daha sade daha ağır yazı tipleri kullanmaya çalışmalıyız.
06 Sunma:Kartvzit tasarımımız sona ermişse ürününüzü firmaya sunup tasarım hakkında son fikirleri aldıkdan sonra son rütuşlarınızı atıp kartvizit tasarımınızı firmaya sunabilirsiniz.
Söylemek istediklerim burada sona eriyor aşağıda sizin için örnek olsun diye basitce hazırladığım bir kartvizit tasarımını göreceksiniz inceleyerek ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.